Založ si blog

My spodina. ..

[youtube Obchodný dom, Malacky http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kVuag9kLbL4]

 

Vegani, vegetariáni, vitariáni, bojovníci za práva zvierat, a ekologisti… Straight-edge, antiglobalisti, punkeri, hipísáci, náckovia… Kleopatra, Desperado, Vodný démon, Chruňo a Mora… Sulík, Dzurinda, Fico, Slota…

 

Všetci títo sa Vám smejú… Keby len Vám… smejú sa z Vás. Konečne sa znepriatelené tábory zhodnú na jednej zásadnej veci. Že ste smiešni.

 

Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, čo robí humor humorom, a čo je vlastne humorné a komické? Ako to definovať?

Ako zovšeobecniť a pojmovo uchopiť, čo je vlastne smiešne?

Samozrejme, niektoré veci, ktoré sú pre jedného humorné, druhému vháňajú do očí slzy, ktoré nie sú ani zďaleka slzami radosti.

 

Čo nás pobaví?

 

Podľa môjho skromného názoru, sú to situácie a slová vymykajúce sa všednosti, normálu, bežnému ľudskému konaniu, či zmýšľaniu, čo je samozrejme subjektívne… Preto máme v rôznych kultúrach i od osobnosti k osobnosti rôzny zmysel pre humor. Všeobecne sa ale smejeme tomu, čo je nezvyklé pre spoločnosť, v ktorej žijeme. Či už sú to chyby druhých, hlúposť, nevšedné slová alebo gestá, pády… Fekálie, opitosť… Vtipy, kde sa aktérom stávajú nezvyklé veci.

 

Nechcem hlboko zabŕdať suchou rečou do tak šťavnatej veci akou je pre mňa humor.

 

Lenže všetci títo, ktorých som vymenoval, všetci, ktorí sa odlišujú od konformnej väčšiny spoločnosti, tieto často až na smrť znepriatelené skupiny sa smejú… alebo vnútorne plačú.

 

Jedni preto, lebo vidia v konformnej a teda normálnej spoločnosti jej zverskosť… jej neľudskosť. Títo konformní občania sa tak vymykajú „normálu“ až sa situácia stáva humornou. A s ňou aj celá táto spoločnosť.

 

Ďalší sa smejú pretože kým bude takzvaná „slovač“ takáto, tak si budú žiť na jej úkor snáď už do konca života ako páni… A to bez toho aby museli drieť, vychovávať, báť sa o svoju existenciu a o existenciu svojich blízkych.

 

Načal som niečo, čo nehodlám dokončiť…

 

Aj mne ste smiešni…. Nie.. v tomto prípade ste mi smiešne.

Všetci sme twisted… všetci sme blázni, hlupáci… Všetci sme nepochopiteľní a zároveň priehľadní…

 

O to tu ide!  Nie len ONI! Tí, ktorých som na začiatku menoval… My všetci!

Sme psy… A zároveň ovce… Prasatá… A potkany…

 

Na koniec by som rád vyslovil prianie…

 

Veľmi si želám, aby sme my ľudia boli takí, aby sme sa my spodina nemuseli voči väčšine vymedzovať, a aby sa spodina, ktorá sa všeobecne nazýva vrchnosťou stala potravou pre recyklačné zariadenia, a aby… aby sa toto už neopakovalo.

 

Ďakujem.

Šťastných 7. . . . . . miliárd.

31.10.2011

Dobrý deň pane… prosím Vás… mal by som otázku. Tá slečna… čo mi tu pred dvoma rokmi šliapla na nohu. -Udržať dievčatá… Stále na nej stojí, viete?… Nehovorili ste náhodou, že je to Vaša dcéra?… Ja len tak… pohrával som sa s takou drzou myšlienkou, či by ste mi ju nedali za ženu. Ja si myslím, že sa jej páčim, [...]

Judáš, občan ignorant… aspoň nepolitizuje :)

19.09.2010

Referendum. Tuším bolo včera. Neviem. Nie som doma. Ani rodičia nie sú doma. Sú na dovolenke v Turecku, a myslím, že si slnko, more a antické ruiny užívajú viac než zaprášené mesto. Trhy, muezzíni, pláže preplnené turistami a neznáma krajina, to všetko skýta tisícoraké možnosti. Košice v sobotu? Nákup, cigareta na balkóne, spoločný obed s rodinou, siesta, nejaká [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 4818x
Priemerná čítanosť článkov: 1606x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy